2011 m. gegužės 30 d., pirmadienis

Jūrų ešerys iš Briuselio turgaus


















Briuselis vaišina, o mes vis drąsiau ir drąsiau ragaujam jo siūlomas gėrybes. Šįkart ant mūsų stalo papuolė jūrų ešerys. Užmatėm, kaip vienas skaruotis Gare du Midi turguje pirko gal kokius tris-keturis kilogramus šios žuvies. Išsidrąsinom paklausti, kes-ke-se? Pasirodo - bass. Mh... bass, tai bass. Visi keturi su tėvais nusprendėm, kad tikriausiai ešerys. Pirkom keturis dryžuočius, kuriuos mums pardavėjas iškart vietoje nuskuto, išdarynėjo, nuplovė ir supakavo. Prašau.

Namuose tėtis tiems bass išpjovė stuburus, pagardino pipirais ir žolėmis ir įkišo į šaldytuvą, kad pasimarinuotų. Pasiruošusius ešerius tėtis prikimšo žiedais supjaustyto svogūno, petražolių, šiek tiek pasūdė ir patepė alyvų aliejum. Aš įkaitinau orkaitę iki 220 'C, suguldžiau ešeraičius ant grotelių ir dvidešimčiai minučių pašoviau į karštybę. Mmm... kaip užkvipo... valgėm net ausys lapsėjo. Prisikandom skaniausiom bulvytėm pasaulyje ir žaliomis salotomis.


















Pliusas šitam bass, kurio kilogramas kainuoja apie dešimt eurų. Bet oi, kaip verta, net jei nemėgstat žuvies.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą