2011 m. sausio 19 d., trečiadienis

Bulvė (Solanum tuberosum)


















Belgai turi daug bulvių. Nežinau kaip turguose, nes dar neteko lankytis, bet parduotuvėse bulvikes parduoda sufasuotas po 2-3 kilogramus. O nugarinėj pusėje dar pateikia bulvių rūšių ir bulvinių patiekalų sąveikos rezultatų suvestinę. Panašias piešdavo mano tėtis, kai "anais laikais" žiūrėdavo futbolo rungtynes.

Jau ragavom La rouge/rode, dabar pradedam vartoti Frites/Frieten, nes rašo, kad tinka piurė (kažkaip reikėtų rašyti, kad piurei). Bet pardėj matėm ir visokių keistenybių - mažų susitraukusių pajuodusių arba pavioletinyjusių brangių bulvyčių. Net nežinočiau ką su jomis daryti, reikės paskaityti ant pakelio ir tada patenkinti smalsumą. Beje, Ramunė patikino, kad iš belgiškų bulvių gaunasi puikūs cepelinai. Kai iš Lietuvos atvažiuos likę daiktai, reikės patikrinti ;)

Na, jei jau prakalbau apie keistenybes daržovines, tai norėčiau pridurti, kad čia aptikau ir kažkokių keistų, maždaug 5-10 cm ilgio, garbanotų, rausvos spalvos šakniavaisių, kažkiek panašių į topinambus. Reikės nusirašyti kitą kartą pavadinimą ir patikrinti google, pažiūrėsim kas čia per vieni. Ai, ir dar. Radau manijokų (Manihot esculenta). Nors ką ten "radau", jei praktiškai ant akių padėti daržovių skyriuje :) Tik nelabai suprantu, ką su jais daryti, o išbandyti smalsu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą